Kleding bij de Kringloop #2:
De Bijzondere Dingen

Cindy & Saskia

Cindy & Saskia

Werkzaam bij de kledingafdeling
van De WAAR

Regelmatig komen wij dingen tegen die bijzonder zijn. Bijzonder omdat we het niet vaak tegenkomen, bijzonder omdat we het herkennen van vroeger, bijzonder omdat het ons ergens aan doet denken of bijzonder omdat we het niet verwachten tegen te komen.

Op de textiel afdeling kwamen we vorige week een hele oude schoudertas tegen, daarin zat een treinkaartje uit 1979. Meer dan 40 jaar geleden. De conducteur controleerde toen het kaartje in de trein en met een kniptang zette hij een gaatje in het kaartje.

Ook zat er tussen de te sorteren spullen een Michael Kors tas. Namaak helaas.

Om te zien of het een echte Michael Kors tas betreft, kijken we naar de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Het logo, deze wordt vaak op meerdere plekken aangebracht, op de voering, ritssluiting enz. Is alles aan de tas netjes afgewerkt, zijn er geen losse draadjes, scheve of niet goed afgewerkte stiksels. Met deze kennis hopen we te kunnen zien of het een echte tas betreft, zeker weten doen wij het ook niet altijd.

We komen regelmatig Michael Kors tassen tegen. Vaker namaak dan echt naar mijn oordeel maar we kunnen het een keer mis hebben natuurlijk en juist die gelukjes kom je alleen bij de kringloop tegen.

Kleding over?

Heb jij nog een kast vol kleding die je eigenlijk niet meer draagt? Breng het dan langs bij De WAAR of bel ons voor een afspraak, dan komen wij het halen. Iedereen die iets aan ons doneert krijgt daarvoor een kortingsbon voor 10% korting op een artikel naar keuze.

Vrijwilliger worden?

Wil jij ons komen helpen op de kledingafdeling? Wij hebben bijna altijd plek voor mensen die graag een handje willen helpen. Stuur een mailtje naar werken@dewaar.nl met jouw gegevens en wat je graag zou willen doen.