Kleding bij de Kringloop #1:
Hoe werkt het

Cindy & Saskia

Cindy & Saskia

Werkzaam bij de kledingafdeling
van De WAAR

Welkom bij de eerste blog van de kledingafdeling van Kringloop De WAAR. We werken met veel mensen op de afdeling, maar ik (Cindy) zal deze blog gaan schrijven samen met mijn collega Saskia. 

We zijn best trots op onze kleding afdeling. We merken dat klanten graag op onze kledingafdeling rondneuzen om op zoek te gaan naar leuke, betaalbare tweedehands kleding. Ook merken we dat mensen ons hun overgebleven kleding gunnen door het te brengen of laten halen door De WAAR. Daarom geven we jullie graag een ‘kijkje in de keuken’ van onze textiel sortering. Om een beetje een idee te krijgen wat er met je ingebrachte kleding gebeurt.

Ophalen of brengen
Je kunt kleding die je niet meer draagt inleveren bij De WAAR of gratis laten halen via onze ophaal service. Als dank krijg je een kortingsbon van 10% voor één artikel naar keuze.

Grof sorteren
Bij binnenkomst wordt de kleding grof gesorteerd, dat wil zeggen; kleding, schoenen en tassen in een kar en woning textiel (gordijnen, kussens, beddengoed, e.d.) in een andere kar.
Is de kar vol dan wordt deze naar het magazijn voor de textiel sortering gebracht en gaan er weer lege karren mee terug.

Sorteren, opslaan, uithangen
Elke dag gaat er veel textiel door onze handen. Het is een hele klus om alle binnengekomen textiel te sorteren en de winkel in te hangen en het is elke dag weer een verrassing wat we tegen komen.
Kleding die in het seizoen is, wordt voorzien van een alarmlabel en opgehangen. Kleding dat niet in het seizoen is wordt netjes opgevouwen en opgeslagen in dozen zodat we de dozen er zo weer bij kunnen pakken als het seizoen in is. Zo krijgen we dozen vol met dames winterkleding, heren winterkleding, kinder winter kleding, kerst kleding, carnavals kleding, winter schoenen, enz.

Kleding wordt gecontroleerd op vlekken, gaten, enz. Kleding met vlekken of gaten mogen niet in de winkel hangen. Van overhemden en blouses worden de knopen dicht gedaan omdat dit mooier en beter op een hanger hangt. Ritsen en knopen gaan altijd dicht, zo wordt gelijk gecontroleerd of de knoop of rits er nog aan zit en goed is.
Schoenen worden nagekeken, moeten heel en netjes zijn. Hier van gaan ook alle ritsen en veters dicht.

Is een rek vol met kleding dan wordt deze geprijsd of wordt deze naast de kassa geplaatst zodat de kassa medewerker bij minder drukte kleding tussendoor kan prijzen.
Na het prijzen kan de kleding de winkel in gehangen worden.

De kleding in de winkel
De kleding hangt bij ons op maat en op kleur. We hebben een dames-, heren-, en kinderafdeling.
Kleding dat langer dan acht weken hangt wordt uit de winkel gehaald en wordt verzameld om op een later moment te laten halen door een opkoper die het weer verder verwerkt.
Zo blijft het aanbod vernieuwend en wordt er geen kleding zomaar weggegooid.
We vullen de kleding, schoenen, tassen en riemen elke dag aan. Op één rek gaan gemiddeld 100 kledingstukken dus er worden elke dag ongeveer 100 nieuwe kleding stukken in de winkel gehangen. Dus hangt er vandaag niets voor je bij, dan morgen misschien wel!

Kleding over?

Heb jij nog een kast vol kleding die je eigenlijk niet meer draagt? Breng het dan langs bij De WAAR of bel ons voor een afspraak, dan komen wij het halen. Iedereen die iets aan ons doneert krijgt daarvoor een kortingsbon voor 10% korting op een artikel naar keuze.

Vrijwilliger worden?

Wil jij ons komen helpen op de kledingafdeling? Wij hebben bijna altijd plek voor mensen die graag een handje willen helpen. Stuur een mailtje naar werken@dewaar.nl met jouw gegevens en wat je graag zou willen doen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn