Kringloopwinkel De WAAR in Emmen

Hergebruik op zijn mooist

In 2022 heeft De WAAR 635.317 kg aan spullen hergebruikt, wat resulteerde in een aanzienlijke CO2-besparing. In 2023 zette De WAAR deze opwaartse trend door met een inzameling van maar liefst 834.448 kg aan goederen. Met een hergebruikpercentage van 92,58% hebben we niet alleen de levensduur van talloze artikelen verlengd, maar ook onze bijdrage aan de vermindering van het milieu-impact significant vergroot. Onze inspanningen hebben geleid tot een aanzienlijke afname van restafval.

Van de 834.448 kilo ingezamelde spullen is 694.520 kilo verkocht in de winkel. Dit zijn maar liefst 254.588 artikelen!
78.028 kilo is gerecycled, elektra, papier, ijzer en non ferro’s, hout en textiel. Slechts 61.900 kilo, 7,42% is restafval. We zijn trots op de impact die we samen hebben gemaakt en kijken ernaar uit om deze positieve trend voort te zetten.

Duurzaamheid

Maatschappelijke Impact

Groei & Ontwikkeling

Lokale Verbondenheid

De geschiedenis van De WAAR

De kringloopwinkel is gestart in 2012 als KringloopPlusWinkel De WAAR.

De twee eigenaren, Jankie Legendal en Louw Tiemens starten het kringloopbedrijf onder het motto ‘Eigentijds en Eigenwijs’ en met de gedachte dat er plek was voor een tweede grote kringloop in Emmen. Na de start met 800m2 op de begane grond werd al snel de verdieping erbij getrokken waardoor er een winkel van 2400m2 ontstond. De naam werd vereenvoudigd naar Kringloopwinkel De WAAR. Met inmiddels 2 bussen en een heleboel collega’s werd er een extra ruimte op de verdieping bijgetrokken waar de meubels een mooie plek kregen. De winkel is daarmee 3200m2 groot en daar houden we het maar even bij. Oh, jah ook het motto is veranderd en wel naar ‘Hergebruik op zijn mooist’ Hergebruik, duurzaamheid en een circulaire wereld maken meer en meer onderdeel uit van het werken van De WAAR.

Pand kringloopwinkel De WAAR

Ontdek Jouw Schatten bij Kringloopwinkel De WAAR

Welkom bij Kringloopwinkel De WAAR, jouw unieke bestemming in Emmen voor het vinden van jouw kringloopschatten. Elke dag worden spullen gebracht en gehaald en regelmatig wordt een woning of appartement ontruimt. Hierdoor wordt de winkel elke dag meerdere keren aangevuld en is geen dag hetzelfde bij Kringloopwinkel De WAAR. Onze 3200m2 grote winkel bied een scala aan verschillende artikelen verdeeld over diverse afdelingen waar je naast een kringloopgelukje ook terecht kunt voor je dagelijkse benodigdheden.

Kleding
Textiel
Witgoed
Elektra
Speelgoed
Boeken
Decoratie
Huishoudelijk
Hobby

Werkgelegenheid bij De WAAR

Bijna alles bij De WAAR is handwerk. Alle spullen worden gesorteerd, geprijsd en in de winkel gezet of gehangen. Arbeidsintensief word dit ook wel genoemd. Inmiddels werken bijna 50 collega’s bij De WAAR: zowel betaalde krachten als studenten (weekendhulpen). Bijzonder trots zijn we op onze meer dan 20 vrijwilligers en op de stagiairs van de Praktijkschool. We werken samen met o.a. Menso, de gemeente Emmen en de praktijkschool. De WAAR bied werkplekken voor jong en oud waardoor het een fijne mix is om mee te werken en er een fijne werksfeer is.

Brengen goederen De WAAR

Spullen over?

Wil je jouw overtollige spullen een tweede leven geven? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak om jouw nog herbruikbare spullen op te halen. Of kom ze zelf langsbrengen!